Forum aikido, forum strony www.aikido.edu.pl

forum aikido forum
Forum aikido wita! Zapraszamy do dyskusji na temat aikido i innych sztuk walki

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

#1 02-07-2009 12:51:49

Shinshin
moderator
seizaseizaseizaseizaseizaseiza

Podsumowanie sezonu

Wiem, że niktórzy mają to szczęście, że wybierają się jeszcze na obozy, ale dla mnie mój pierwszy sezon z aikido dobiegł już końca. Był... trudny... ale w ostatecznym rozrachunku na pewno udany smile
A jak Wy podsumowalibyście minony sezon?

"Prawdziwe zwycięstwo, to zwycięstwo nad sobą..."

Reklama

#2 02-07-2009 13:25:20

Phobos
trenuje 09.2008
seizaseizaseizaseiza

Re: Podsumowanie sezonu

ja dopiero w tym sezonie zaczalem swoja przygode z aikido wiec bardzo duzo sie nauczylem i teraz czeka mnie juz nie nauka samych technik a uczenie sie poprawnosci ich wykonania co zabierze na pewno kilka(nascie?) nastepnych lat

w przyszlym roku bedzie trudniej bo musze zdac mature wiec musze sie przylozyc do nauki bo niestety ten rok zawalilem z lenistwa i dosc slabo poszlo (chociaz jak na ilosc godzin co opuscilem to i tak niezle)

#3 02-07-2009 13:55:46

Shinshin
moderator

To też był mój pierwszy sezon... Obiektywnie rzecz biorąc sporo się nauczułam... Ale... zawsze pozostaje niedosyt...  No szczęście, aikido uczy cierpliwości smile

#4 02-07-2009 15:36:37

Phobos
trenuje 09.2008
seizaseizaseizaseiza

wiadomo, ze chcialoby sie juz umiec tyle co koledzy w hakamach ale jak sie dojdzie do czegos samemu ciezka praca to daje to wieksza satysfakcje

#5 02-07-2009 19:41:50

Krzysiek
admin
Serwis

hm wzloty i upadki
powrot znajomych do aikido co mnie ucieszylo
poszerzenie wiedzy dzieki forum
ciagle uswiadamianie sobie jak malo umiem i jak niski poziom umiejetnosci posiadam
ogolnie pozytyw smile

slodki jestem

#6 03-07-2009 13:44:40

Shinshin
moderator

Krzysiek pisze:

hm wzloty i upadki
powrot znajomych do aikido co mnie ucieszylo
poszerzenie wiedzy dzieki forum
ciagle uswiadamianie sobie jak malo umiem i jak niski poziom umiejetnosci posiadam
ogolnie pozytyw smile

Zgadza się... wzloty i upadki... smile

#7 21-07-2009 11:21:30

Tobikbombik
tańczący z kijami
seizaseizaseizaseiza

Jak tu to podsumować?Było ciekawie. Byłem na dwóch stażach z Giampietro.I w przyszłości wybieram się na kolejne. Niezliczona liczba treningów za mną w tym sezonie. Trochę mało kiji robiliśmy to chyba mogę zaliczyć do minusów.A tak poza tym to na treningach było zabawnie.Myślę że wszyscy z mojego klubu sporo się nauczyliśmy.W innych pewnie jest podobnie. Kolejny sezon już za nami a następny przed nami. Życzę wszystkim spokojnego wypoczynku w wolnym czasie.Zbierajmy siły na kolejny sezon! smile

#8 03-07-2010 15:03:50

Shinshin
moderator

Ten sezon bez wątpienia był dla mnie o wiele trudniejszy od poprzedniego i to z wielu względów... No ale przecież nikt nie obiecywał, że będzie łatwo smile A poza tym, może dlatego, że było trudniej, było też i o wiele ciekawiej...

#9 03-07-2010 16:30:51

Phobos
trenuje 09.2008
seizaseizaseizaseiza

ja niestety nie cwiczylem ani troche aikido

#10 05-07-2010 20:13:14

canis
5 kyu
seizaseiza

Mimo, że sezon u mnie trwal zaledwie 3 miesiace:) to uważam, ze był udany i mimo poczatkow i twierdzenia, że nie naucze się czegos etc, to teraz lepiej mi wychodzi. Bylo wiele strachu na poczatku ale w sumie nie było zniechecenia. Wiem, ze nie porzuce aikido:D
Co prawda martwi mnie fakt ze we wrzesniu wiele osób na nowo się uczy tego co sie "nauczyła" czyli kroków, padów, nazw technik
Mnie czeka Szkola Letnia w sierpniu przez tydzien ale nie wiem czy fizycznie dam rade tyle no i wolalbym aby upałów nie było:)
A we wrzesniu od nowa nauka, ale juz caly sezon będzie wiec optymistycznie patrze.

#11 05-07-2010 21:10:50

GMike
moderator
seizaseizaseizaseiza

Może szybko powtórzycie to co było no i jest szansa na udoskonalanie smile

Pokonaj samego siebie...

#12 05-07-2010 22:04:08

Krzysiek
admin
Serwis

canis pisze:

Mimo, że sezon u mnie trwal zaledwie 3 miesiace:) to uważam, ze był udany i mimo poczatkow i twierdzenia, że nie naucze się czegos etc, to teraz lepiej mi wychodzi. Bylo wiele strachu na poczatku ale w sumie nie było zniechecenia. Wiem, ze nie porzuce aikido:D
Co prawda martwi mnie fakt ze we wrzesniu wiele osób na nowo się uczy tego co sie "nauczyła" czyli kroków, padów, nazw technik
Mnie czeka Szkola Letnia w sierpniu przez tydzien ale nie wiem czy fizycznie dam rade tyle no i wolalbym aby upałów nie było:)
A we wrzesniu od nowa nauka, ale juz caly sezon będzie wiec optymistycznie patrze.

cialo pamieta nawet po przerwie wiec nie tyle bedziesz sie uczyl od nowa co bedziesz sobie przypominal a to trwa krocej

slodki jestem

#13 05-07-2010 23:45:25

Nishio
moderator

ciesze się, że u mnie sezon kończy się stażem w czerwcu (w jakąś sobotę) i zaczyna dwa dni później w ponidziałek... wink więc ja już właściwie zacząłem nowy sezon...

Yurusu budo -> budo akceptacji

#14 06-07-2010 14:58:02

Cezary
1 dan
seizaseizaseizaseizaseiza

u nas wszyscy pracuja wiec sezon jest na okraglo

#15 06-07-2010 15:15:53

Krzysiek
admin
Serwis

hm nie zauwazam konca i poczatku bo treningi sa bez przerw

slodki jestem

#16 06-07-2010 15:22:50

Nishio
moderator

dokładnie... nie rozumiem idei nie trenowania w wakację... jeszcze do tamtego roku, byliśmy jedynym dojo w miescie które prowadziło treningi...

#17 06-07-2010 15:32:12

Phobos
trenuje 09.2008
seizaseizaseizaseiza

w malych klubach to zalezy od tego, ile osob w wakacje bedzie trenowalo bo trzeba oplacic sale

#18 06-07-2010 17:40:54

Nishio
moderator

u mnie nie zależy... a to mały klub

#19 06-07-2010 18:11:56

Shinshin
moderator

Nishio pisze:

ciesze się, że u mnie sezon kończy się stażem w czerwcu (w jakąś sobotę) i zaczyna dwa dni później w ponidziałek... wink więc ja już właściwie zacząłem nowy sezon...

Fajnie smile Chciałby się, żeby i u mnie tak było, ale nie jest niestety hmm

#20 07-07-2010 10:32:22

egao_hato
5 kyu
seizaseiza
Serwis

Shinshin pisze:

Jako najgorszy z kilku tongue <bez narzekania> smile Trzy kontuzje ... kciuk, palec od nogi (zderzenie z partnerem z przeszłością karateki big_smile ), barki ... wszystko to w kategorii lekkie, ale z tatami niewiele miałem kontaktu w tym sezonie sad Mam wakacje na regenerację ... smile Wrzesień zacznie się na pełnych obrotach <najoptymistyczniejsza wersja z możliwych> smile .
Na urlop zabieram bokeny ... kolega chce zobaczy  jak to działa big_smile będę się przed nim popisywał big_smile bo On o tym nie ma zielonego pojęcia ... tongue więc mam szansę by powalczyć, a może nawet wygrać ? big_smile
Pozdrawiam smile

,,Dobrym człowiekiem nie jest się przez przypadek"

#21 07-07-2010 16:17:23

Shinshin
moderator

egao_hato pisze:

Shinshin pisze:

Jako najgorszy z kilku tongue <bez narzekania> smile Trzy kontuzje ... kciuk, palec od nogi (zderzenie z partnerem z przeszłością karateki big_smile ), barki ... wszystko to w kategorii lekkie, ale z tatami niewiele miałem kontaktu w tym sezonie sad Mam wakacje na regenerację ... smile Wrzesień zacznie się na pełnych obrotach <najoptymistyczniejsza wersja z możliwych> smile .
Na urlop zabieram bokeny ... kolega chce zobaczy  jak to działa big_smile będę się przed nim popisywał big_smile bo On o tym nie ma zielonego pojęcia ... tongue więc mam szansę by powalczyć, a może nawet wygrać ? big_smile
Pozdrawiam smile

No tak, kontuzje... Chyba zaczynam traktować je, jak chleb powszedni, bo nawet o nich nie pomyślałam wink Ale mnie też nie ominęły, ale na szczęście, tym razem nie były na tyle poważne, żebym musiała przerywać treningi na dłużej.

#22 08-07-2010 09:32:05

egao_hato
5 kyu
seizaseiza
Serwis

Shinshin pisze:

No tak, kontuzje... Chyba zaczynam traktować je, jak chleb powszedni, bo nawet o nich nie pomyślałam wink Ale mnie też nie ominęły, ale na szczęście, tym razem nie były na tyle poważne, żebym musiała przerywać treningi na dłużej.

Nie bym się specjalnie użalał ... to nie tak smile Trochę szkoda czasu tylko w ten sposób straconego ... smile bo to nie kwestia bólu, to zostało wkalkulowane tongue
Nie bym się specjalnie użalał ... to nie tak smile Mam go poprostu mniej niż inni by coś zrobić dla siebie ... (znowu wraca kwestia wieku) big_smile

,,Dobrym człowiekiem nie jest się przez przypadek"

#23 08-07-2010 14:00:33

Krzysiek
admin
Serwis

a ja chyba bede musial zmienic grafik swoich zajec bo organizm daje sygnaly ze cos jest nie tak

slodki jestem

#24 08-07-2010 20:00:09

GMike
moderator
seizaseizaseizaseiza

U to nie fajnie, współczuje. Ja teraz będę zaczynać prace to z kolei nie wiem czy będę mieć kiedy chodzić na AIKIDO od nowego roku.

Pokonaj samego siebie...

#25 08-07-2010 22:23:01

Krzysiek
admin
Serwis

rehabilitacja, basen i aikido a chcialem jeszcze pojsc na silownie i bede musial cos wymyslec by to pogodzic z cialem smile

slodki jestem

Stopka forum