Forum aikido wita! Zapraszamy do dyskusji na temat aikido i innych sztuk walki
Nie jesteś zalogowany.

ametyst pisze:
No przydaloby sie cos w rodzaju "Ostani Aikidoka"
Dobry tytuł , więc czekamy na ostatniego ![]()

Zna ktos adres do Stewka? Mozna by mu podeslac pomysl ze scenariuszem. ![]()

Przypomniałam sobie wczoraj "Liberatora II". Seagal aktorem jest, jakim jest, wiadomo... ale aikido w jego wydaniu jest naprawdę widowiskowe ![]()

On w Liberatorze II używa wogóle aikido??? oprócz jednej Shihonage, na twardo???

Nishio pisze:
On w Liberatorze II używa wogóle aikido??? oprócz jednej Shihonage, na twardo???
Filmy z Seagal'em oglądam w zasadzie dla samego aikido. Z tego, co zauważyłam, to w Liberatorze było trochę aikido, nie tylko samo shihonage, na przykład sankyo, nikkyo i jeszcze kilka innych, ale były tak zmodyfikowane, że nie jestem pewna, które to techniki.

Nishio pisze:
w I to było aikido ale w II to bardzo mało pokazał ![]()

Bzyk pisze:
Nishio pisze:
w I to było aikido ale w II to bardzo mało pokazał
Ja nie twierdzę, że w II było dużo akido, ale coś tam jednak pokazał ![]()

a bagazowy na tej terrorystce w helikopterze

Fakt, bratanica i bagażowy też pokazali aikido ![]()

A pamietacie też film ,,Naznaczony śmierią''akcja na Jamajce,też było tochę Aikido

NICO I nAZNACZONY ŚMIERCIĄ TO JEDNE Z LEPSZYCH JEGO FILMÓW ![]()

moim ulubionym filmem z Stevenem jest "Szukając sprawiedliwości"

Skoro to wątek ogólny o Seagalu to ja się pochwalę że to właśnie ten człowiek zainspirował mnie do szukania klubów aikido w swoim otoczeniu. Po obejrzeniu wielu jego filmów po prostu spodobał mi się jego sposób walki, z czego okazało się że najwięcej zajmuje aikido... Czy jest jakiś jego nowszy film niż Kill Switch z 2008 roku? Ogólnie człowiek ma ambicje, też chce wyjechać do Japonii ![]()

slyszalem, ze podobno Steven ma zrobic wielki powrot i nakrecic trzecia czesc Liberatora, ale czy to prawda hymmmm... mam nadzieje, ze tak i ze pokaze tyle aikido co w pierwszych filmach.

Upodabnia się do Japończyków
W końcu w Japonii spędza dużo czasu ;] a tak na poważnie to te starsze filmy były lepsze, choć do fabuły Kill Switch nie mam zastrzeżeń.
P.S. Ma ktoś jeszcze Liberatora 2? mój ostatni part jest uszkodzony ;]

na tym trailerze do jego nowego filmu widać, że już zrzucił część nadwagi.

ten film wyszedl juz jakis czas temu

ale to chyba jest najnowszy. Podobno jakoś niedługo ma pojawić się następny. W każdym razie najbardziej czekam na 3 czesc Liberatora z nadzieja, ze bedzie w niej tyle technik co w pierwszej.

To aikido otworzyło Seagalowi wrota do świata filmu i właśnie do tych korzeni pownien wrócić, jeżeli chce, żeby ktokolwiek oglądał jego filmy.

Sporo swoich filmów zepsuł najzwyczajniej przez fabułę... często spotykam się z komentarzami żepo prostu w większości jego filmów jest ciągle ten sam motyw... kogoś mu porywają a on go odbija, kogoś mu zabijają a on się mści, na szczęście nie wszystkie jego filmy są takie. No ale ta monotonna fabuła może kogoś nużyć, choć ja filmy z Seagalem oglądam głównie dla jego sztuk walki:)

wiadomo jak sie zacznie, co w nim bedzie i jak sie skonczy jeszcze przed ogladnieciem filmu, ale i tak lubie jego filmy ![]()

niedawno wyszedl film 'The Keeper', bodajze 21 pazdziernika, obejrzalem juz i nie przypadl mi bardzo do gustu, z aikido to ja tam widzialem chyba hiji kime osae, modyfikacje shiho nage majaca na celu polamanie reki i sankyo z przejsciem do duszenia ogolnie dosc cienki film... chociaz na plus wychodzi brak dublerow

hmm, a kto może coś powiedzieć o filmie "Drive to Kill" ?? Szczerze powiem, że ostatnio nie oglądałem jego nowszych filmów, ale Kill Switch z 2008 roku mi się podobał.