Forum aikido wita! Zapraszamy do dyskusji na temat aikido i innych sztuk walki
Nie jesteś zalogowany.
i co w tym ciekawego?

Przyjechałem do Lublina na egzamin pierwszy raz tam ćwiczyłem i na powitanie się spóźniłem ![]()
Na dodatek zapomniałem JO a trzeba pokazać chyba 9 elementowe kata (gdy inni robili ja sobie grzecznie siedziałem pod ścianą)
Najlepsze było to że zdałem.
Na późniejszy trening miałem przynieść kase za certyfikat ,ale przypomniałem sobie o tym dopiero pod "Dojo" no to spowrotem przez pół Łęcznej zawalac musialem.A gdy już przyniosłem kase to okazało się że mój sensei zapomniał o (tylko moim) certyfikacie.
Tak więc ani pasa ani treningu potem jestem zmuszony iść pomagać Mu wywieść maty żebym mógł dostać pas.
Jeszcze musze za to zapłacić
.
pozdro dla wszystkich
troche zakrecone ![]()
placicie za egzamin i za certyfikat?
certyfikaty sa darmowe egzaminy platne a w przypadku nie zdania oddaja 90%
zalezy od klubu i sensei`a np na 6 kyu jest tai sabaki ale nie wykonuje sie tego

a ja na każde kyu mam boken jo i jiju waza obowiązkowo
jest jakas www z wymaganiami egzaminacyjnymi?

Nie tyle co strona... Ale u mnie na egzaminie i na 6 kyu i na 5kyu, były kroki i pady i techniki które są z tyłu w książeczce... na każdej www masz w sumie wymagania egzaminacyjne.
Ostatnio edytowany przez Karol (25-06-2008 22:26:01)
hm bylem na wielu stronach i tylko na mojej widzialem wymagania ale to bylo jakis czas temu wiec popatrze znowu

Trudno znaleźćjednolitą stronkę, gdyż każdy klub ma inne wymagania. U nas mają jakiś taki spis. Jeśli chodzi o Saito (on jest z mojego klubu) to może źle to ują. Płaci się raz za egzamin, certyfikat i pas oczywiście gratiz.
znow zaskoczenie bo pfa ma jednakowe wymagania we wszystkich klubach a nie wolnoc tomku w swoim domku

no to ja powiem, ze u nas się nie płaci... i jak to ujął Krzysiek wolnoć tomku w swoim domku...
na mojej stronce www.aikido.malbork.biz.pl jest link:informator i tam są wymagania egzaminacyjne obowiązujące w Trójmiejskim Centrum Aikido Aikikai.
PZDR