Forum aikido wita! Zapraszamy do dyskusji na temat aikido i innych sztuk walki
Nie jesteś zalogowany.

wszystko co nam się nie podoba i o czym chcielibysmy podyskutować, w przypadku tego co spotykamy u innych senseiów, stylów itp...

watek bardzo ogólny no ale... narazie sensei wysocki na warsztacie... kto ma jakieś wiadomości, zeby móc udzielić odpowiedzi lukass00???
tzn nie na temat Wysockiego tylko tak ogolnie
luz na treningu tzn male skupienie na tym co sie robi rozmawianie itp
prowadzacy trening zamiast poprawiac bledy u cwiczacych rozmawia z zaawansowanymi

Chetnie sie przylacze do tego watku lecz teraz niemam tyle czasu ile bym chcial na to by pisac i pobyc na forum .Ale za dwa tyg wypowiem sie szerzej na ten temat.

Trzymam za słowo i czekam. A inni użytkownicy nie mają nic do powiedzenia na temat Kobayashi\Wysocki\PUA ? Czekam na wszelkie wypowiedzi. Nie dążę do konfronacji tylko do poszerzenia swojej wiedzy.
mnie nurtuje taka sprawa
ktos nie pamietam kto ma klub na wybrzezu bodajze w szczecinie ale dojo ma tez w warszawie i ludzie mowia ze trenuja u niego choc tak naprawde widza go 2 razy w roku jak przyjezdza na egzaminy wiec cos tu jest bez sensu
na tej zasadzie moge powiedziec ze trenuje u Ueshiby bo klub jest z aikikai

Jeśli o mnie chodzi to nigdy nie twierdziłem, że trenuję u senseja Wysockiego. Także w klubie nie spotkałem się z tym żeby ktoś twierdził, że trenujemy u niego. O Wysockim napisałem tylko po to żeby swojej wypowiedzi nadać odpowiedni kontekst.
My trenujemy u człowieka, który uczył się u kogoś, kto współpracuje z Wysockim. Tyle, że skoro nasz klub należy do PUA naszym „szefem” jest Wysocki. [Tak to mniej więcej rozumiem]
ok tylko tak mi sie przypomnialo

Obiecalem to jestem. Bede sie wypowiadal pod kontem tego co osobiscie widzialem . A dokladnie opisze trening w dziale o treningach. Panowie zawsze bylem zwoleninkiem , i jestemm nadal Tradycji.Odejscie o tradycji i pojscie swoja droga przez P. Wysockiego w/g mnie jest bardzo oczywiste i widoczne. Podstawa wszystkich sztuk walki jest zachowanie i szacunek dla tradycji. No niestety ja tego na treningu sekcji ktora sygnuje P Wysocki nie zazanalem .Wrecz sie czulem zaszokowany tym ze tak wlasciwie to niema szacunku dlatego co sie dzieje na treningui i szacunku dla siebie nawzajem.A to wlasnie od tego sie zaczyna nauke aikido. No i cos co mnie wrecz zabolalo, BRAK GAKU w pomieszczeniu gdzie sie trenuje.
zamiast gaku moze tymczasowo byc zdjecie ueshiby zeby sciana nie byla gola
w jakims malym klubie gaku moze byc sporym wydatkiem ale u Wysockiego to zenada
osobiscie nie widziakem Wysockiego i znam jego metody tylko z relacji innych osob i obraz jaki sie z tego wylania powoduje wnioski: komercja komercja i komercja
Wysocki umie sie sprzedac np robil sceny walki w filmie wiedzmin wydal kilka ksiazek o czym jest wzmianka na stronie jego klubu - ach ta skromnosc
aikido oprocz bycia sztuka walki jest tez pewnym wyobrazeniem o kulturze japonii ktora jest interesujaca

Ja bym ciciał mieć cokolwiek, gaku zdjęcie. My jak narazie kłanialiśmy się do drabinek. Troche irytujące.
GangstaMike a moze znalezc zdjecie ueshiby w formacie a4 i poprosic kogos o wydrukowanie?
zawsze to jakas namiastka
jak GangstaMike powie ze chce to mu wyslesz mailem

OK, byłoby fajnie. micho152@wp.pl z góry dzięki.

Tak dostałem, dzieki. Myślę, że jak zaczną się nasze treningi to napewno zaproponuje naszemu senseiowi żeby powiesił ramke z tym zdjęciem.