Forum aikido wita! Zapraszamy do dyskusji na temat aikido i innych sztuk walki
Nie jesteś zalogowany.

Witam wszystkich użytkowników tego forum. Żywię nadzieję że mój pobyt na tym forum zaowocuje lepszym zrozumieniem ducha Aikido, czego wszystkim użtkownikom tego forum życzę.
ametyst
Witamy, serdecznie. Ducha AI KI DO już w połowie nas opętał, z każdym postem jesteśmy coraz bardziej zAIKIDOwieni
.

WITAM!!!
Wreszcie jestem z powrotem. Już sie nie dam teraz tak łatwo odsunąć od forum. Mam teraz własnego neta
Wiem ze sie trochę zaniedbałem , lecz postaram sie wszystko nadgonić ,licze na Wasza pomoc , w nadrobieniu zaległości
![]()
Dziś nie ma za wiele czasu , a jutro na trening. Ale od środy to juz na poważnie pobęde na forum. Mam przecież kila postów do napisania.
Prawda Bzyk?
![]()

Krzysiek pisze:
czesc ametyst
forum troche podupadlo
Jakoś tak się składa, że w sekcjach o tej porze roku frekwencja też nie jest najlepsza. Coś mi się zdaje, że jedno i drugie, to skutek majowych klimatów... Czyli aby do... zimy ![]()

no nie wiem u nas ostatnio na macie ciezko sie pomiescic

Phobos pisze:
no nie wiem u nas ostatnio na macie ciezko sie pomiescic
U nas też ostatnio jakby ciut więcej się nas zrobiło, ale że egzaminy coraz bliżej, więc chyba wszystko jasne ![]()

No to prawda ze lato bedzie powodowalo to , ze sie przeniesiemy z przed kompa na dwór.
Ale pisać beda wszyscy mniej lub wiecej.
Ale mnie niestety ciagle gnebia problemy z netem.

Witam serdecznie po raz kolejny.
Pomimo wcześniej danych obietnic że nie dam się już odsunąć od forum, nie było mnie ponad dwa miesiące. Powodem była sprawa sądowa, która dobiegła końca w piątek w ubiegłym tygodniu.
Sprawa sądowa odnośnie mojego udziału w akcie przemocy , jaki opisałem na forum kilka miesięcy wcześniej.
Jest już po wszystkim. Kosztowało mnie to wiele zdrowia i wysiłku żeby się nie poddać.
Dość biadolenia.
W dziale "artykóły i przemyślenia.." zamieszczam artykół , który jest owocem moich przemyśleń podczas czarnych dni.
Do końca roku nie będę mógl za wiele poświecić czasu forum,ponieważ muszę się do końca roku nauczyć nowego języka.
Ale obiecuję ,że będę się starał systematycznie odwiedzać forum.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich użytkowników forum wszystkich moich Przyjaciół.
Jestem szczęśliwy , że ponownie mogę być z WAMI
![]()

a my także jesteśmy szczęśliwi...![]()

Witaj z powrotem Ametyst
Czy los nie jest przewotny Ametyst pacifista do szpiku kosci ma rozprawe o stosowanie przemocy ...
Jakiego jezyka sie uczysz ??

Bardzo sie cieszę z powitania.
Muszę do końca roku nauczyć się holenderskiego. Nie jest to łatwe ale dam rade. Aikido jest dużo bardziej skomplikowane, a jakoś sobie radzę.
No tak pacyfista. Zostałem pomówiony prze napastnika , a właściwie przez jego obrońce o nadużycie siły i o rasizm.
Ot tak było ale to też jest bardzo dobra lekcja dla mnie, w myśl powiedzenia " co nas nie zabije tylko nas wzmacnia", a poza tym od każdego można sie nauczyć czegoś nowego.
Ja twierdze , że się poszerzył mój światopogląd.

a jak sie to zakończyło??

Zostałem oczyszczony z zarzutów .
Cała sporawa sie odbyła na zasadzie: trzeba oczernić droga stronę , żeby samemu nie dostać wyroku albo jak najniższy.
A procedury śledcze w Holandii nie sa za ciekawe a szczególniej kiedy jest podejrzenie o rasizm.
Ale cóż żyć trzeba i trzeba trenować Aikido bo tylko to mi dało siy,l abym przetrwał do końca.

Tak to jest sukces. Ale zostaje jakiś niesmak, po tym jak na milion procent jesteś niewinny , i w świetle prawa pokrzywdzony, a napastnik stara się za wszelka cenę zrobić z poszkodowanego bestie rządna krwi. A najgorsze jest to ze pomaga mu człowiek(człowiek?) który stoi po stronie (no właśnie po jakiej stronie?) prawa?
Teraz jak jeszcze na świeżo myślę o zaszłym zdarzeniu, to widzę .że Aikido mi bardzo dużo pomogło w osiągnięciu"zwycięstwa"
Dziwne ze pisze zwycięstwa , ale niestawianie oporu,wychodzenie na przeciw atakowi oraz schodzenie z linii ataku, i to w dosłownym słowa znaczeniu pomogło mi odeprzeć zarzuty.

zwycięstwo to dobre słowo...

Tak dobre SŁOWO... .

Fajnie, że wróciłeś i że ta nieprzyjemna sprawa zakończyła się pomyślnie ![]()

Też się tego baaaaaaaardzo cieszę, a najbardziej moja kochana rodzinka.
Jeszcze raz witam wszystkich.
![]()

Arigato gozeimasta.
Dziękuję za uznanie, i mam nadzieje ze nie przynudzam.

Nie przynudzasz ![]()