Forum aikido wita! Zapraszamy do dyskusji na temat aikido i innych sztuk walki
Nie jesteś zalogowany.

Mamy taką skłonność do ćwiczenia tego co nam wychodzi lub lubimy
dlatego staram się dużo czasu poświęcać na techniki, które mi nie wychodzą (pewnie dlatego ich nie lubię) - taki przekorny jestem ![]()
a poważnie - to za krótko ćwiczę aikido, żeby mieć jakąś ulubioną technikę - ale staram się szczególnie te trenować, które mi najmniej wychodzą albo ich nie czuję.
hmm... mi jakoś nie specjalnie robi różnicę atak... i tak mam doprowadzić do wykonania techniki tyle tylko że czasami z dodatkowymi 'ruchami' ![]()

wiesz to nie o to chodzi, jeżeli coś mi nie wychodzi to zazwyczaj staram sie to poznać dogłębnie i to lubie. nie mam problemów większych z tenchi nage czy atakami katadori... wychodzą mi... poprostu ich nie lubie...

Nishio pisze:
sam szczerze powiedziawszy nie przepadam za tą techniką... nie czuje się niej dobrze poza atakiem gyakuhanmi i ryotedori...
tak samo jak strasznie nie lubie ataków kata dori, ryokata dori, katamenuchi... już sode dori prędzej mi podchodzi...
alez to przepiekna technika do cwiczenia kokyu, a Saito mowil ze jesli za czym nie przepadasz powinnienes robic dwa razy czesciej ![]()

znam inne cwiczenia na kokyu... nie lubie tenchi nage i tyle...

to szkoda ze mnie nie bedzie na stazu moze bys polubil...

wątpie... ![]()